Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Texasin kouluampumisesta selvinnyt tyttö kertasi kauhunhetkiään – "Ampuja tuli luokkaan, katsoi opettajaa silmiin ja sanoi hyvää yötä"

Yhdysvalloissa Uvalden kouluampumisesta hengissä selvinnyt 11-vuotias tyttö tuhri itsensä kuolleen koulukaverinsa verellä, jotta ampuja luulisi hänen kuolleen, kertoi uutiskanava CNN perjantaina.

Tyttö kertoi olleensa katsomassa elokuvaa yhdessä luokkatoveriensa kanssa, kun opettajat saivat tiedon koulussa olevasta ampujasta. Yksi opettajista meni panemaan luokkahuoneen ovea lukkoon, mutta ampuja oli jo paikalla ja ampui luokkaan oven lasin läpi.

– Sen jälkeen opettaja perääntyi luokkaan ampuja perässään. Hän katsoi opettajaa silmiin ja sanoi hyvää yötä. Sitten hän ampui opettajan, tyttö sanoi uutiskanavalle.

Sen jälkeen ampuja tappoi myös toisen opettajan ja ampui useita tytön luokkatovereita. Kun ampuja siirtyi viereiseen luokkaan, tyttö tuhri itsensä ammutun luokkatoverinsa verellä, jotta ampuja luulisi hänen kuolleen.

Tytön mukaan "tuntui kuluvan tunteja" ennen kuin poliisi viimein saapui paikalle.

Uvalden kouluampumisessa Texasissa kuoli 19 koululaista ja kaksi opettajaa.

Kanadassa asemies koulun lähellä

Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin ja hänen puolisonsa Jill Bidenin on määrä vierailla kouluampumisen järkyttämässä texasilaiskaupungissa sunnuntaina.

Biden kertoi presidenttiparin matkustavan Uvaldeen surrakseen yhdessä yhteisön kanssa.

Myös Torontossa Kanadassa poliisi kertoi perjantaina, että useat alueen koulut eristettiin sen jälkeen kun yhden koulun lähellä oli nähty aseistettu mies. Viranomaiset kertoivat poliisin tavoittaneen kiväärillä aseistautuneen miehen, joka sai surmansa.

Tapahtumien tarkka kulku oli perjantaina epäselvä. Ei ollut täysin selvää, ampuiko poliisi miehen vai tekikö tämä itsemurhan.

--

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.