Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sukulaisnaisen hengiltä polttaneen miehen elinkautinen pysyi voimassa hovioikeudessa

Itä-Suomen hovioikeus piti tiistaina ennallaan vuonna 1984 syntyneen miehen murhatuomion sukulaisnaisen polttamisesta kuoliaaksi.

Mies kaatoi bensaa naisen päälle ja sytytti tämän palamaan Pieksämäellä lokakuussa 2020. Käräjäoikeus tuomitsi miehen alentuneesti syyntakeisena tehdystä murhasta elinkautiseen vankeuteen viime kesäkuussa.

Hovioikeudessa mies vaati tuomion lieventämistä alentuneesti syyntakeisena tehdyksi tapoksi.

Hovioikeuden mukaan mies teki murhan sekä vakaasti harkiten että erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Teko oli murhaksikin tekotavan ja teko-olosuhteiden osalta täysin poikkeuksellinen ja selvästi törkeämpi kuin murhaksi katsotut henkirikokset yleensä, tuomiossa sanotaan.

Hovioikeus katsoi, että Lauri Juhani Taavitsainen on alentuneesta syyntakeisuudestaan huolimatta tuomittava elinkautiseen.

STT kertoo alentuneesti syyntakeisena tehdystä murhasta tuomitun miehen nimen hänen tekojensa luonteen ja niistä tuomitun rangaistuksen vuoksi.