Trumpin entisen kampanjapäällikön mukaan presidentin lähipiiri jakautui vaalien jälkeen "sekopäihin" ja "normaaleihin"

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump ei kuunnellut lukuisien avustajiensa toistuvia varoituksia hänen viljelemistään vaalivilppiteorioista. Näin kertoivat useat Trumpin lähipiiriin kuuluneet henkilöt Yhdysvaltain kongressin valtausta koskevassa kuulemisessa maanantaina.

Entisen oikeusministerin William Barrin mukaan Trump menetti teorioidensa yhteydessä kosketuksensa todellisuuteen viimeisimpien presidentinvaalien jälkimainingeissa. Demokraattipuolueen ehdokas Joe Biden voitti vaalit.

– Olin lannistunut, sillä ajattelin, että voihan... hän on menettänyt kosketuksen todellisuuteen, jos hän todella uskoo tähän, Trumpin lähipiiriin kuulunut Barr sanoi kuulemisessa esitetyllä nauhoitetulla videolla.

– Kun tarkastelin asiaa ja kerroin hänelle, kuinka hulluja jotkut näistä väitteistä olivat, missään kohtaa ei vaikuttanut olevan kiinnostusta tosiasioihin.

Niin ikään videoidun lausunnon antanut Trumpin entinen kampanjapäällikkö Bill Stepien kertoi, että Trumpin lähipiiri jakautui vaalien jälkeen "sekopäiden" ja "normaalien" ryhmiin, kertoi Washington Post.

Stepien sanoi kertoneensa vaali-iltana Trumpille, ettei vaalitulosta voinut vielä julistaa ja että heidän olisi odotettava postiäänien laskemista. Trump ei kuitenkaan kuunnellut häntä, julistautui voittajaksi ja alkoi kertoa tarinaansa laajasta vaalivilpistä.

Trump tyytymätön

Trump kommentoi tutkimusta maanantaina oikeuden pilkaksi. Hän toisti jälleen virheelliset väitteensä vuoden 2020 vaalien "varastamisesta".

Rönsyilevässä 12-sivuisessa tekstissään Trump väitti, että maassa tulisi keskittyä suurempiin ongelmiin ja että demokraattijohtoinen paneeli yrittäisi harhauttaa yhdysvaltalaisia.

Julkiset kuulemiset kongressitaloon tehdyn hyökkäyksen tutkinnan tuloksista alkoivat lähes vuoden kestäneen tutkinnan jälkeen viime viikolla.

Tutkintakomitean johto sanoi avauspuheenvuoroissaan viime viikolla, että loppiaisena 2021 tehdyn hyökkäyksen keskiössä oli maan entinen presidentti Trump. Se näkee, että hyökkäyksellä pyrittiin jatkamaan Trumpin presidenttiyttä, vaikka presidentti Biden oli voittanut vuoden 2020 vaalit.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut