IL: Kultaranta-keskusteluissa joukkoaltistuminen koronalle – myös presidentti Niinistö altistui

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön isännöimissä Kultaranta-keskusteluissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle, kertoo Iltalehti.

Presidentin kesävirka-asunnolla Kultarannassa järjestettiin sunnuntaina ja maanantaina tilaisuus, jonka noin 90-henkisen kutsuvieraslistan päävieraita olivat Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre.

Keskiviikkona IL uutisoi, että tapahtumaan osallistuneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Lehden tietojen mukaan tartunnan saanut henkilö on ollut sunnuntain ja maanantain aikana läheisessä kontaktissa kymmenien Kultarannassa olleiden ihmisten kanssa. Altistuneiden joukossa myös presidentti Niinistö.

Tasavallan presidentin kanslia kertoo IL:lle, että sairastunut henkilö on itse ilmoittanut tartunnastaan. Vielä tapahtuman aikaan hän oli ollut oireeton.

Kanslian mukaan Kultaranta-keskusteluissa kiinnitettiin terveysturvallisuuteen erityistä huomiota ja kaikkia sairastuneen henkilön kanssa lähikontaktissa olleita henkilöitä on informoitu asiasta.

Presidentti Niinistölle on tehty useita koronatestejä, eikä hänellä niiden mukaan ole tartuntaa. Niinistö sairasti koronan ja keuhkokuumeen huhtikuussa ja vietti tuolloin kaksi vuorokautta sairaalahoidossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut