Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin: Budjettiriihen mahdolliset veronkevennykset pitää kohdentaa oikeudenmukaisesti

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei sulje pois, että syksyn budjettiriihessä joudutaan tekemään ratkaisuja verojen alentamisesta. Marin sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että mahdolliset kevennykset täytyy kuitenkin kohdentaa oikeudenmukaisesti, erityisesti pieni- ja keskituloisille.

Kokoomuksen Markku Eestilän mukaan elinkustannusten nopea nousu toimii kotitalouksille ja yrityksille ikään kuin verona. Verojen keventäminen auttaisi selviytymään nousevista hinnoista, kun hallitus ei voi lähteä mukaan palkkaneuvotteluihin.

Kokoomuksen Kalajoen puoluekokouksessaan esittelemään työmiljardiin, eli miljardin euron laaja-alaiseen veronalennukseen, tullaan Marinin mukaan perehtymään hallituksessa vakavalla mielellä. Pienenä maana Suomella on rajalliset keinot torjua inflaatiota, hän lisäsi.

– Mutta tämä pitää tehdä vakaaseen harkintaan pohjautuen, katsoa tulonjakonäkökulmat, oikeudenmukaisuusnäkökulmat ja pyrkiä varmistamaan, ettemme ainakaan väärällä ajoituksella itse kiihdytä inflaatiota ja pahenna tilannetta entisestään, Marin sanoi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kiitteli Marinin vastaantuloa ja kehotti hallitusta tekemään veroratkaisut pian, mieluiten heti.

– Kun tämä tieto olisi pöydässä, niin se varmasti edesauttaisi tällä vaikealla palkkakierroksella ratkaisujen löytämistä, Orpo sanoi.