Ukrainan joukoissa taistelleita amerikkalaissotilaita katosi – Verkkouutiset: "Venäjän TV:ssä puhuttiin teloittamisesta"

Verkkouutiset kertoo, että venäläistelevisiossa on puhuttu Ukrainan joukoissa taistelleiden amerikkalaissotilaiden teloittamisesta.

Myös yhdysvaltalainen CNN kertoi torstaina kadonneista yhdysvaltalaissotilaista. CNN:n mukaan kahden sotilaan pelätään jääneen vangeiksi.

Verkkouutisten mukaan venäläisjoukot saivat Harkovan alueelta sotavangeiksi 39- ja 27-vuotiaat Ukrainan vakinaisessa armeijassa palvelleet vapaaehtoiset amerikkalaissotilaat. Verkkouutisten tiedon mukaan Venäjän ykköskanavan propagandisti Vladimir Solovjov spekuloi ohjelmassaan amerikkalaissotilaiden teloittamisella.

Verkkouutiset kertoo The Telegraphin uutiseen viitaten, että molemmat amerikkalaiset ovat palvelleet Yhdysvaltain armeijassa ja matkustivat Ukrainaan.

– Nyt ymmärtääkseni on tulossa oikeudenkäynti, ja ennakkotapauksiin perustuen heitä odottaa kuolemantuomio, Verkkouutiset kertoo jutussaan.

Verkkouutiset kirjoittaa The Telegraphiin nojaten, kuinka studiovieraana venäläistelevisiossa ollut duuman edustaja, kenraali Andrei Guruljov oli todennut:

– Kyllä, ei ole muita vaihtoehtoja.

Verkkouutisten mukaan televisiokeskustelua on kommentoinut Twitterissä myös entinen Naton ja Yhdysvaltain Euroopan-joukkojen komentaja, amiraali evp. James Stavridis:

– Tehtyjen väärinarviointien meressä, amerikkalaisten teloittaminen olisi aivan omaa luokkaansa. Mieti kahdesti, Venäjä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut