Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto yksityiselle sosiaalipalvelualalle

Ammattiliitot Super, Tehy ja Erto ovat julistaneet ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, joka koskee yksityistä sosiaalipalvelualaa. Muun muassa yksityisiä hoiva-alan yrityksiä, kotipalvelua ja varhaiskasvatusta koskeva kielto astui voimaan tänään kello 12.

Kiellon aikana järjestöjen jäsenet tekevät töitä normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti, mutta eivät tee ylityötä tai vaihda vuoroja.

Liitot kokoontuivat päättämään työtaistelutoimista eilen. Niiden mukaan keskeiset tavoitteet liittyen palkankorotuksiin ja työolojen kehittämiseen eivät ole edenneet, ja ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla yritetään vauhdittaa neuvotteluja työnantajapuolta edustavan Hyvinvointiala Hali ry:n kanssa.

– Alan vetovoiman parantamiseksi tarvitaan palkkausta ja työoloja parantavia ratkaisuja myös pitkällä tähtäimellä, siksi palkankorotusten on oltava jo tehtyjä ratkaisuja parempia, Superin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola sanoo liittojen tiedotteessa.

Kielto päättyy perjantaina heinäkuun ensimmäisenä päivänä, minkä jälkeen työtaistelutoimia voidaan ammattiliittojen mukaan tarvittaessa jatkaa.