Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Vilna hyväntahtoinen, kauttakulkusopimus voimassa, vain pakotetuotteet estetty”, Liettuan pääministeri kiistää Kaliningradin saarron

Liettuan pääministeri Ingrida Šimonytė kiistää Kaliningradin saarron. Pääministerin mukaan EU:n, Liettuan ja Venäjän välinen kauttakulkusopimus on edelleen voimassa. Pakotteiden piiriin kuulumattomia tavaroita voidaan kuljettaa.

– Kauttakulkukielto kohdistuu vain pakotteiden alaisiin tavaroihin, Šimonytė sanoo venäläislehti Lentan mukaan.

– Pakotteita on asetettu viime viikonlopusta lähtien joillekin niin sanottuun pakotepakettiin sisältyville tavaroille, erityisesti teräkselle ja rautametalleille. Sopimusosapuolille on ilmoitettu pakotteiden käyttöönotosta.

Šimonytė korostaa venäläislehden haastattelussa, että ”Vilna osoitti hyväntahdon elettä jättämällä perumatta matkustajakuljetussopimuksen, vaikka Venäjä ei pakotteiden vuoksi pystynyt maksamaan sitä”.

Liettua esti viikonloppuna pakotteiden alaisten tavaroiden kuljetuksen Venäjälle kuuluvasta Kaliningradista ja Kaliningradiin. Venäjä on uhannut asian tiimoilta nopeita vastatoimia Liettuaa kohtaan.