Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhannet pääkaupunkiseudun reserviupseerit saavat historiallisen kirjeen

Noin 7 500 pääkaupunkiseudun reserviupseeria saa tämän ja ensi viikon aikana kirjeen puolustusvoimilta ja Helsingin Reserviupseeripiiriltä.

Historian ensimmäisellä kaltaisellaan kirjeellä vastataan muun muassa reserviläisten tietotarpeisiin sekä Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan vuoksi heränneesen laajaan kiinnostukseen maanpuolustusta ja reserviläistoimintaa kohtaan.

– Uusi turvallisuustilanne on saanut monen reserviupseerin miettimään omaa sodanajan sijoitusta, sotilaallisen osaamisen ajantasaisuutta ja mahdollisuuksia oman osaamisen vapaaehtoiseen kehittämiseen reserviläisjärjestöjen kautta. Siitä syntyi ajatus yhteisestä kirjeestä, Reserviupseeriliiton tiedotteessa kerrotaan.

Kirje on kohdistettu 25-45 -vuotiaille upseerikoulutuksen saaneelle reserviläisille, jotka eivät vielä ole reserviupseerikerhojen jäseniä. Kirjeessä kerrotaan puolustusvoimien ohjeet muun muassa oman sodan ajan sijoituksen tarkistamiseen, koulutustietojen päivittämiseen ja omaehtoiseen osaamisen kehittämiseen. Mukana on myös ohjeita pääkaupunkiseudun reserviläistoimintaan osallistumiseen.