Venäläismedia: Suomi ja Ruotsi neuvottelevat tiistaina Turkin kanssa Nato-jäsenyydestään – "Huippukokous ennen Naton huippukokousta"

Suomi ja Ruotsi neuvottelevat tiistaina vielä ennen Naton Madridin huippukokousta Turkin kanssa Nato-jäsenyydestään, venäläinen talouslehti RBK väittää. Venäläislehden lähteenä on Turkin presidentin tiedottaja.

– Tiistaina pidetään Naton pääsihteerin pyynnöstä Turkin, Naton, Ruotsin ja Suomen huipppukokous, johon osallistuu presidenttimme (Recep Tayyip Erdogan). Se on huippukokous ennen Naton huippukokousta, Turkin presidentin tiedottaja Ibrahim Kalyn sanoi RBK:n mukaan Haberturk-TV-kanavalla.

Tasavallan presidentin kanslia viesti viime viikolla, että Suomen presidentti Sauli Niinistö osallistuu Madridin huippukokoukseen ja että hänen ohjelmaansa kuuluu ”useita kahdenvälisiä tapaamisia”. Neuvotteluita Turkin kanssa ei presidentin tiedotteessa kuitenkaan mainittu, mutta presidentin matkan kerrottiin kestävän tiistaista torstaihin.

Venäläislehden siteeraamaan lausunnon mukaan Turkin vaatimuslistalla on, että Suomi ja Ruotsi muuttavat Kurdistanin työväenpuolueeseen (PKK) liittyvää lainsäädäntöään. Muita vaateita ei tuoda esiin.

Presidentti Niinistö tapaa maanantaina, päivää ennen Madridin matkaansa, yhdysvaltalaisia NATO Observer Groupin demokraatti- ja republikaanisenaattoreita. Tasavallan presidentin kanslia kertoi viime viikolla tästä Yhdysvaltojen Suomen-suurlähetystön organisoimasta tilaisuudesta ja presidentin osallistumisesta siihen.

Naton huippukokous on Madridissa tällä viikolla. Se päättyy torstaina. Suomea kokouksessa johtaa presidentti Niinistö ja kokoukseen osallistuvat on myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) sekä puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.).

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut