Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putinin tiedottaja Peskov Kaliningradin tilanteesta: "Odotamme ratkaisua tilanteeseen, mutta pohdimme myös erilaisia skenaarioita pahimman varalle"

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov otti maanantaina jälleen kantaa Kaliningradin kauttakulkurajoituksiin, kertoo venäläislehti RBK.

– Odotamme ratkaisua tähän tilanteeseen. Kuten olemme toistuvasti sanoneet, toivomme parasta, mutta pohdimme myös erilaisia skenaarioita pahimman skenaarion varalle, Peskov pyöritti venäläistoimittajille.

Venäjä odottaa, että EU purkaa Liettuan asettamat tavaroiden liikkumisen estävät kauttakulkurajoitukset Venäjältä Kaliningradiin ja Kaliningradista Venäjälle.

Liettua toimeenpani 18. kesäkuuta EU-pakotteita, jotka johtuvat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Kaliningradin kuvernööri Anton Alihanov odottaa, että asiassa tulee maltillinen ratkaisu. Hän on kuitenkin neuvotellut maarahtien korvaavien merirahtien edullisemmista tariffeista viime viikolla Moskovassa ja kertonut, että korvaavia rahteja liikkuu jo meriteitse.

Hän on myös todennut, että mikäli EU ei pura Kaliningradiin osuvia pakotteita, ”isoveli puolustaa vauvaa”.

– On ennenaikaista ottaa niitä käyttöön, koska maansiirtorajoitukset saatetaan vielä poistaa. Taloudellista vastausta voi kuitenkin verrata neutroniaseisiin. Moskova voi saada aikaan, että puolta Liettuan taloudesta ei ole olemassa, Alihanov on todennut.