Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bulgarian parlamentti ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden – Liettuan ratifiointi luvassa ensi viikolla

Bulgarian parlamentti on ratifioinut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden, maan ulkoministeriö kertoo Twitterissä.

Bulgarian ulkoministeriön mukaan Suomen ja Ruotsin kaltaisten läheisten EU-kumppanien liittyminen sotilasliittoon vahvistaa euroatlanttista turvallisuutta.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden on nyt ratifioinut yhteensä 12 valtiota. Bulgarian lisäksi jäsenyyden ovat ratifioineet Albania, Britannia, Hollanti, Islanti, Kanada, Luxemburg, Norja, Puola, Saksa, Tanska ja Viro.

Natossa on 30 jäsenmaata.

Hollannin senaatti ilmoitti myöhään tiistai-iltana tukevansa Suomen ja Ruotsin liittymistä puolustusliitto Naton jäseneksi. Aiemmin tiistaina Luxemburgin parlamentti antoi hyväksyntänsä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioinnille.

BNS: Liettuan ratifiointi tulossa ensi viikolla

Uutistoimisto BNS:n mukaan Liettua aikoo ratifioida Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet ensi viikolla.

Uutistoimiston mukaan Liettuan presidentti Gitanas Nauseda, jonka oli keskiviikkona määrä lähettää ratifiointiasiakirjat parlamentin käsiteltäväksi, on pyytänyt parlamentilta asialle nopeaa käsittelyä.

Liettuan parlamentin seimasin oli BNS:n mukaan määrä kokoontua keskiviikkona ylimääräiseen istuntoon käsittelemään Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysasiaa. Lopullinen äänestys ratifioinnista on uutistoimiston mukaan määrä järjestää ensi viikolla.