Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Wärtsilä aikoo lakkauttaa tuotantonsa Italian Triestessä – nelitahtimoottoreiden Euroopan tuotanto keskitettäisiin Vaasaan

Konepajayhtiö Wärtsilä suunnittelee tuotannon alasajoa Italian Triestessä ja nelitahtimoottoreiden Euroopan tuotannon keskittämistä Vaasaan.

Tuotannon päättymisen Triestessä arvioidaan johtavan noin 450 työntekijän mahdolliseen irtisanomiseen. Arvioidut vuotuiset kustannussäästöt ovat noin 35 miljoonaa euroa vuoteen 2025 mennessä. Wärtsilä, työntekijöiden edustajat ja Italian viranomaiset aloittavat asiasta Italian lainsäädännön mukaiset neuvottelut.

– Meidän on keskitettävä tuotantoamme Euroopassa parantaaksemme kilpailukykyämme entisestään. Haluan korostaa, että Italia ja Trieste pysyvät erittäin tärkeinä Wärtsilälle. Jatkossa Triesten yksikkömme keskittyy T&K-toimintaan (tutkimus- ja kehitystoiminta), myyntiin, projektinhallintaan, hankintaan sekä palvelu- ja koulutustoimintaan, sanoo Wärtsilä Marine Powerin johtaja Roger Holm tiedotteessa.

Wärtsilällä on noin 17 000 työntekijää 68 eri maassa. Suomessa yritys työllistää noin 3 700 ihmistä Vaasassa, Turussa ja Helsingissä.