Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Useampi kuin joka kolmas suomalainen huolissaan Venäjän uhasta

Suomalaisista useampaa kuin joka kolmatta huolestuttaa Venäjän poliittinen ja sotilaallinen uhka. Asia selviää Helsingin Sanomien julkaisemasta tuoreesta mielipidekyselystä.

Kyselyssä vastaajille annettiin useampia vaihtoehtoja ja kysyttiin, mikä heitä huolestuttaa erityisesti. Vastaajista 37 prosenttia antoi vastaukseksi Venäjän uhan. Vastaajista 34 prosenttia puolestaan valitsi päähuolenaiheekseen energian hinnannousun.

Myös ilmastonmuutos huolena

Suomalaisia seuraavaksi eniten huolestuttaa HS:n mielipidekyselyn perusteella ilmastonmuutos ja ympäristöongelmat. Tämän ykköshuolekseen valitsi vastaajista suurin piirtein joka neljäs eli 24 prosenttia. Ukrainan sodan leviämisestä koko Eurooppaa oli huolissaan noin joka viides, 21 prosenttia.

Suomen sotilaallinen liittoutuminen ja sitoutuminen kansainvälisiin kriiseihin puolestaan huolettivat vain neljää prosenttia vastaajista.

HS:n tilaaman kyselyn toteutti Kantar Public internetpaneelissa kesäkuun puolivälissä. 18–79-vuotiaita suomalaisia edustavaan kyselyyn haastateltiin 1 050 ihmistä ja sen virhemarginaali on noin 3,1 prosenttiyksikköä.