Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yö-yhtyeen alkuperäisjäsen ja hittejä kirjoittanut Jussi Hakulinen on kuollut – Satakunnan Kansan mukaan laulaja-lauluntekijä kuoli kotonaan

Porilainen laulaja-lauluntekijä Jussi Hakulinen on kuollut, kertoo Satakunnan Kansa. Hakulinen oli kuollessaan 57-vuotias. Lehden mukaan Hakulinen kuoli kotonaan.

Tiedon Satakunnan Kansalle vahvisti Hakulisen tytär.

Hakulinen tuli tunnetuksi Yö-yhtyeen alkuperäisjäsenenä. Hän oli perustamassa yhtyettä 1980-luvulla ja oli vain 18-vuotias, kun Yö nousi suomirockin kärkinimiin. Hän toimi yhtyeessä laulajana ja kosketinsoittajana.

Hakulinen aloitti soolouran erottuaan Yöstä vuonna 1985.

Hakulinen oli myös menestynyt säveltäjä ja sanoittaja. Hänen käsialaansa Yön kappaleista ovat muun muassa liki jokaisen suomalaisen tuntema Joutsenlaulu ja Yhden illan varietee. Kappaleet tulivat levyiltä tunnetuiksi juuri Hakulisen laulamina.

Hän myös sävelsi ja sanoitti Yölle kappaleita yhtyeestä eroamisen jälkeen aina 2000-luvulle asti. Esimerkiksi suurhitti Rakkaus on lumivalkoinen vuodelta 2003 on Hakulisen käsialaa. Hakulinen esiintyi myös satunnaisesti Yön keikoilla, vaikkei enää ollut yhtyeen riveissä.

Viime vuosina Hakulinen teki duo-keikkoja muun muassa tyttärensä kanssa, Satakunnan Kansa kertoo. Hakulisen oli määrä esiintyä muun muassa Viimeinen Varietee -konsertissaan Tampereella marraskuussa.

Yksi Yö-yhtyeen alkuperäisjäsenistä Olli Lindholm kuoli helmikuussa 2019 vain 54-vuotiaana.

Hakulinen oli syntynyt 21. joulukuuta 1964.