Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zelenskyiltä huomautus virkamiehilleen – "Sota ei ole turhamaisuuden ja äänekkäiden lausuntojen aikaa"

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi antoi torstaina terävän viestin hallintonsa korkea-arvoisille virkamiehilleen ja kehotti heitä lopettamaan tietojen vuotamisen Ukrainan sotataktiikoista. Asiasta uutisoi Insider.

Zelenskyi sanoi jokailtaisessa puheessaan, että oli "rehellisesti sanottuna vastuutonta" antaa medialle tietoja sotilasoperaatioista. Huomautus liittynee tiistaina Krimin niemimaalla toteutettuun iskuun, jossa räjähtein tuhottiin merkittävästi Venäjän ilmavoimien kalustoa. Ukraina ei ole virallisesti ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta länsimediat ovat uutisoineet nimettömien ukrainalaislähteiden antamien tietojen mukaan, että Ukrainan asevoimat toteutti iskun.

– Yleinen sääntö on yksinkertainen: sota ei todellakaan ole turhamaisuuden ja äänekkäiden lausuntojen aikaa. Mitä vähemmän konkreettisia yksityiskohtia annat puolustussuunitelmistamme, sitä paremmin ne voidaan toteuttaa, Zelenskyi sanoi.

– Niiden, jotka haluavat nähdä Ukrainan voittavan sodan suurien otsikoiden sijaan, pitäisi tuntea vastuu jokaisesta sanasta, jonka sanoo valtiomme valmistautumisesta puolustukseen tai vastahyökkäykseen, hän lisäsi.