Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eurajoella kasvattamossa kuollut noin neljännes broilereista, syynä ilmanvaihdon pysähdys

Broilerikasvattamossa kuoli 20–30 prosenttia broilereista Eurajoella Satakunnassa, kerrottiin Satakunnan pelastuslaitokselta perjantai-iltana. Kasvattamossa oli pelastuslaitoksen mukaan yhteensä vajaat 40 000 broileria.

Broilerit kuolivat pelastuslaitoksen mukaan ilmanvaihdon pysähdyksen takia. Päivystävä palomestari Tuomas Kiskola kertoo, että ilmanvaihto oli pysähtynyt 10–15 minuutiksi.

– Ilmanvaihdossa oli tekninen vika, se oli hetkeksi aikaa pysähtynyt ja sen aiheuttaman hapen puutteen takia osa broilereista on kuollut, Kiskola kuvailee.

Ilmanvaihto saatiin hetken pysähdyksen jälkeen toimimaan, ja se toimii Kiskolan mukaan yhä normaalisti.

Paikalle on kutsuttu pelastuslaitoksen mukaan toistakymmentä vapaapalokuntalaista sekä muita ihmisiä auttamaan kuolleiden broilerien siivoamisessa.

Kasvattamolla on lisäksi asiantuntija tarkastamassa muiden eläimien kuntoa. Kiskolan mukaan muut broilerit ovat hyvässä kunnossa. Tällä hetkellä ei vaikuta siltä, että broilereita kuolisi lisää.

Ilmoitus tapauksesta tuli pelastuslaitokselle kahdeksalta illalla. Kiskola arvioi pelastustöiden jatkuvan puolille öin.

– Koko ajan töitä tehdään, ettei ainakaan enempää broilereita menehtyisi, Kiskola sanoo.