Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkissa yli 30 ihmistä kuoli kahdessa verisessä liikenneonnettomuudessa saman päivän sisällä

Turkissa ainakin 16 ihmistä on kuollut ja 29 loukkaantunut rekan ajettua väkijoukkoon lauantaina. Viranomaisten mukaan rekan jarrut pettivät, minkä seurauksena se ajautui väkijoukkoon Derikin pikkukaupungissa kaakkoisessa Turkissa. Vakavasti loukkaantuneita on kahdeksan.

Kyseessä on Turkin toinen yli kymmenen ihmisen kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus saman päivän aikana. Aiemmin lauantaina niin ikään 16 ihmistä sai surmansa ja 21 loukkaantui ketjukolarissa, jossa oli mukana muun muassa bussi ja ambulanssi, kertoivat maan viranomaiset ja paikallismedia.

Aiempi onnettomuus tapahtui Gaziantepin ja Nizipin välillä, niin ikään Turkin kaakkoisosassa lähellä maan Syyrian-vastaista rajaa.

DHA-uutistoimiston mukaan linja-auto törmäsi ambulanssiin, paloautoon ja toiseen bussiin, joka kuljetti toimittajia. Viranomaisten mukaan kuolleiden joukossa on useita pelastustyöntekijöitä ja kaksi toimittajaa.

Turkki on viime vuosina kamppaillut liikenneturvallisuutensa parantamiseksi. Turkin tilastotieteen keskuksen mukaan vuonna 2021 maassa kuoli yli 5 300 ihmistä ja loukkaantui yli 274 000 ihmistä liikenneonnettomuuksissa, kertoo uutissivusto Daily Sabah.