Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tilapäistä suojelua Suomesta hakenut yli 36 600 ihmistä

Suomesta on hakenut tilapäistä suojelua tähän mennessä yli 36 600 ihmistä, kertoo Maahanmuuttovirasto (Migri).

Ylivoimaisesti suurimman ryhmän muodostavat Ukrainan kansalaiset, sillä muiden maiden kansalaisia tilapäistä suojelua hakeneista on noin 440.

Tällä haavaa tilapäisen suojelun hakemuksen käsittelyaika-arvio on noin yksi viikko. Maahanmuuttovirasto voi myöntää oleskeluluvan tilapäisen suojelun perusteella enintään yhdeksi vuodeksi kerrallaan.

Tilapäisen suojelun hakemuksen rekisteröinyt voi tehdä heti töitä ja opiskella. Rekisteröinti tapahtuu poliisilla tai rajaviranomaisella.

Tilapäistä suojelua voidaan myöntää Ukrainan kansalaisille, jotka eivät voi palata Ukrainaan Venäjän hyökkäyksen takia. Suojelua voidaan myöntää myös ukrainalaisten perheenjäsenille, jos perheside on muodostettu Ukrainassa ennen Venäjän hyökkäystä.

Suojelua voidaan myöntää myös Venäjän hyökkäyksen takia paenneille EU:n ja Schengen-sopimuksen ulkopuolisten maiden kansalaisille ja kansalaisuudettomille, jotka ovat oleskelleet laillisesti Ukrainassa ja joiden paluu lähtömaahan turvallisesti ja pysyvästi ei ole mahdollista.

Maahanmuuttoviraston Ukraina-palvelunumerosta saa tietoa muun muassa tilapäisestä suojelusta ja työnteko-oikeudesta tilapäisen suojelun luvalla.

Palvelunumero 0295 790 605 vastaa maanantaista perjantaihin kello 8.30–12 ja 13–15.30. Neuvoja annetaan ukrainan, suomen, ruotsin ja englannin kielillä.