Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Puolueiden kesäkokousmaraton jatkuu, tänään voi sataa rankasti ja ukkostaa rajusti, Yhdysvallat aikoo lähettää Ukrainalle kolmen miljardin dollarin edestä lisää sota-apua

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Puolueiden kesäkokousmaraton jatkuu - koolla viisi puoluetta

Puolueet jatkavat tänään kesäkokouksiensa sarjaa. SDP:n ministeriryhmä, ryhmäjohto ja puoluehallitus pitävät kesäkokoustaan Lahdessa. Keskustan eduskuntaryhmä jatkaa kokoustaan Porissa ja vasemmistoliiton kesäkokous jatkuu Kotkassa.

Oppositiopuolueista kokoomuksen kesäkokous jatkuu Kotkan ja Kouvolan seuduilla. Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä kokoustaa puolestaan Turussa.

Tänään voi sataa rankasti ja ukkostaa rajusti

Suuressa osassa maata on tänään luvassa runsaita ja voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja, kertoo Ilmatieteen laitos. Sateet leviävät maan etelä- ja keskiosaan yön aikana lounaasta.

Voimakkaimmat ukkoskuurot näyttävät painottuvan itään. Monin paikoin Suomea voi myös sataa rankasti, yli 20 millimetriä tunnissa.

Ilmatieteen laitos varoittaa rankkasateista aina Pohjois-Pohjanmaalta ja Kainuusta etelään asti. Rajusta ukonilmasta varoitetaan Etelä-, Keski- ja Itä-Suomessa.

Pohjoisessa sää on puolestaan poutaista tai puolipilvistä.

Lämpötila on etelä- ja keskiosassa maata 20 ja 25 asteen välillä, pohjoisessa 13 ja 18 asteen välillä.

Useat suomalaiskaupungit kunnioittavat tänään Ukrainan kansallispäivää

Ukrainan kansallispäivää vietetään tänään 24. elokuuta. Tänään on myös kulunut puoli vuotta Venäjän hyökkäyksen alusta.

Useissa Suomen kaupungeissa päivää kunnioitetaan monin erilaisin juhlamenoin ja liputuksin.

Tampereella ja Jyväskylässä järjestetään liputus. Lisäksi Tampereella Tammerkoski valaistaan sinikeltaiseksi Ukrainan lipun värien mukaisesti maan kansallispäivänä.

Kauniaisissa pidetään hyväntekeväisyysfestivaali kansallispäivänä ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi.

Porissa asuvat ukrainalaiset järjestävät koko perheen tapahtumaan Kirjurinluodon kesäteatterilla.

Yhdysvallat aikoo lähettää Ukrainalle kolmen miljardin dollarin edestä lisää sota-apua

Yhdysvallat aikoo ilmoittaa lähettävänsä Ukrainalle kolmen miljardin dollarin eli noin kolmen miljardin euron edestä lisää sota-apua Ukrainan itsenäisyyspäivän kunniaksi, kertoo maan viranomainen uutistoimisto AFP:n mukaan. Valkoisen talon odotetaan vielä virallisesti ilmoittavan apupaketista.

Kyseessä on suurin yksittäinen tukipaketti puolivuotisen hyökkäyksen aikana.

Eilen Saksan hallinnon tiedottaja kertoi uutistoimisto AFP:lle, että Saksa toimittaa Ukrainalle uutta sota-apua yhteensä 500 miljoonalla eurolla. Joukossa on muun muassa aseistettuja hinausautoja ja sinkoja. Suurin osa avusta on tarkoitus toimittaa ensi vuonna. (Lähde: AFP)

Twitterin entinen turvallisuusjohtaja syyttää yhtiötä salailusta ja roskapostitilien määrän vähättelystä

Viestipalveluyhtiö Twitter on johtanut harhaan sekä käyttäjiä että Yhdysvaltain viranomaisia, sanoo yhtiön entinen turvallisuusjohtaja Peiter Zatko. Zatko on antanut lausunnon asiasta muiden muassa Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle (SEC), ja yhdysvaltalaismediat CNN ja Washington Post julkaisivat haltuunsa saaman lausunnon eilen.

Zatkon mukaan Twitter on muun muassa salannut räikeitä puutteita turvallisuudessaan sekä aliarvioinut roskapostitilien määrää.

Paljastus voi vaikuttaa Twitterin ja Elon Muskin kiistaan. Maailman varakkain Musk on halunnut perua Twitter-kauppansa, ja keskeinen peruste tälle on juuri roskapostitilien määrä. (Lähde: AFP)

Kaksi poliisia vapautettiin syytteistä mustan miehen ampumistapauksessa Atlantassa

Yhdysvalloissa kaksi valkoista poliisia on vapautettu syytteistä vuonna 2020 Atlantassa kuoliaaksi ammutun mustan miehen tapauksessa. Syyttäjän arvio todisteiden tarkastelun jälkeen oli, ettei syytteille ole perusteita.

Poliisi ampui 27-vuotiaan Rayshard Brooksin pikaruokaravintolan ulkopuolella kesäkuussa 2020 vain alle kuukausi George Floydin paljon julkisuutta saaneen surmaamisen jälkeen. Brooksin kerrotaan varastaneen poliisilta etälamauttimen ja käyttäneen sitä poliisia vastaan, minkä jälkeen toinen poliiseista ampui Brooksia kahdesti selkään.

Tuomarin mukaan poliisien toiminta oli Brooksin omien tekojen seurausta. Syytteet poliiseja vastaan hylättiin. (Lähde: AFP)

Ammuskelusta epäilty mies sai Espanjassa eutanasian ennen oikeudenkäyntiä - uhreja harmittaa

Espanjassa neljän ihmisen haavoittamisesta epäilty asemies kuoli avustetusti eilen, kertoo miehen asianajaja. Vartijana työskennellyt romanialaismies ampui viime joulukuussa Tarragonassa kollegoitaan ja yhtä poliisia, ja hänen oli määrä olla oikeudessa murhan yrityksestä.

Ampumisen yhteydessä epäiltyä ammuttiin selkärankaan, minkä seurauksena hän halvaantui. Heinäkuussa tuomari linjasi, että epäillyllä on oikeus päättää elämänsä.

Ampumisen uhrien asianajajat vastustivat päätöstä. Heidän mukaansa uhrit eivät vastusta eutanasiaa vaan sen tapahtumista ennen oikeudenkäyntiä. (Lähde: AFP)

Heliövaara ja Glasspool nappasivat avauskierrosvoiton tenniksen ATP-turnauksessa

Suomen Harri Heliövaara ja Britannian Lloyd Glasspool etenevät Winston-Salemin tenniksen ATP-turnauksen toiselle kierrokselle. Kaksikko päihitti miesten nelinpelin avauskierroksella Tunisian Skander Mansourin ja Yhdysvaltain Matthew Thomsonin.

Voitto irtosi suomalais-britannialaisparille erin 4–6, 6–3, 10–5. Heillä ovat seuraavaksi vastassaan Portugalin Francisco Cabral ja Kroatian Franko Skugor.

Heliövaara ja Glasspool ovat Yhdysvalloissa pelattavassa turnauksessa neljänneksi sijoitettuina.

Ruusuvuoren Winston-Salem-tennistaipale jäi lyhyeksi

Suomen Emil Ruusuvuoren Winston-Salemin ATP-turnaus tyssäsi ensimmäiseen otteluun. Ranskan Adrian Mannarino vei miesten kaksinpelissä suomalaisesta voiton kahdessa erässä lukemin 6–4, 6–1.

23-vuotias Ruusuvuori oli sijoitettu Yhdysvalloissa pelattavassa turnauksessa yhdeksänneksi. Hän pääsi turnauksessa suoraan toiselle kierrokselle.

34-vuotias Mannarino on maailmanlistan sijalla 65. Ruusuvuori sen sijaan on sijalla 44.