Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeri Lindén aikoo käynnistää selvityksen potkulautaonnettomuuksien kustannuksista – "Voidaanko löytää lautafirmoille vastuu?"

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) aikoo käynnistää selvityksen sähköpotkulautaonnettomuuksien kustannuksista. Lindén kertoo STT:lle haluavansa tietää, paljonko onnettomuuksista koituu Suomessa kustannuksia ja kuka kuluista on vastuussa.

Lindén viittasi selvitykseen ensimmäisen kerran aiemmin tänään Twitterissä. Hän mainitsi kirjoituksessaan vakuutusyhtiö Ifin tuoreet vahinkotilastot, joiden mukaan sähköpotkulautoihin liittyvät turmat ja vahingot ovat kasvussa.

– Me veronmaksat maksamme tämän törttöilyn. Selvitän, miten tähän saisi muutoksen, Lindén kirjoitti.

STT:lle Lindén sanoo, että selvityksessä ei ole kyse mistään "suureellisesta ja ihmeellisestä" vaan yhden sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehen muutaman päivän työstä.

– Haluan nyt itselleni vastauksen, paljonko yhteiskunnalle tulee sairaanhoitokustannuksia näistä (sähköpotkulautaonnettomuuksista) ja menevätkö ne kaikki niin sanotusti meidän veronmaksajien piikkiin.

– Ja voisiko tässä joitain muita mahdollisuuksia edes miettiä?

"Ymmärtääkseni suurin osa kuluista tulee julkiselle puolelle"

Lindén sanoo haluavansa lisäksi tietää, voisiko potkulautayhtiöillä olla asiassa jonkinlainen vastuu.

– Aion kysyä, miten kustannusvastuu (potkulautaonnettomuuksissa) menee. Kun se on selvää, voi ruveta miettimään, pitäisikö siihen tulla jokin muutos. Voidaanko jollakin tavalla löytää lautafirmoille vastuu?

Lindén sanoo, että hänen ymmärtääkseen potkulaudoilla tapahtuvat onnettomuudet ovat usein vakavia ja vaativat välitöntä hoitoa julkisen puolen päivystyksessä.

– Eihän yksityinen (sairaanhoito) oikeasti päivystä. Lähtöolettamukseni on, että 90-prosenttisesti onnettomuuksien kulut tulevat nyt julkiselle puolelle.

Lindénin mukaan hän ei ole astumassa asiassa liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) "tontille".

– En ole lähdössä itse vetämään Suomen skuuttipolitiikkaa. Se kuuluu LVM:lle, poliisille ja näille tahoille, Lindén sanoo.

– Minä haluan vain vastauksen ihan omasta ministeriöstämme, miten rahallinen korvausvastuu näissä (onnettomuuksissa) menee.