Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muun muassa vessapaperia tuottava Metsä Tissue ilmoittaa supistavansa tuotantoaan energian hintapiikkien takia

Pehmopaperituotteita, kuten wc- ja talouspaperia sekä leivontapapereita tuottava Metsä Tissue ilmoittaa joutuneensa supistamaan tuotantoaan useina päivinä viime viikojen aikana Slovakiassa Zilinan ja Saksassa Kreuzaun tehtaalla energian hintapiikkien vuoksi.

Korkean kustannusinflaation jatkuessa tuotannon lisäsupistukset ovat todennäköisiä ja ne voivat vaikuttaa myös päivittäisten pehmopaperituotteiden saatavuuteen, koska supistukset vähentävät päivittäisiä tuotantomääriä huomattavasti.

– Tilanteen lieventämiseksi yhtiössä on otetut käyttöön kaikki mahdolliset energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet ja Venäjän kaasulle vaihtoehtoisia energianlähteitä valmistellaan. Olemme joutuneet myös tarkistamaan tarjontaamme ja kriisi tulee myös nopeuttamaan siirtymää kohti ensikuitustrategiaa, jossa paperinvalmistuksen energiankulutus on kierrätyskuitutuotantoa alhaisempaa, sanoo Metsä Tissuen Tobias Lüning.

Pehmopaperin tuotannon kannattavuutta tarkastellaan jatkossa päivittäin, ja korkeat energiakustannukset aiheuttavat todennäköisimmin tilapäisiä tuotantoseisokkeja myös jatkossa, Metsä Tissue toteaa tiedotteessaan.