Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielentilatutkimus: Tuusulan työpaikkamurhasta syytetty mies oli syyntakeeton

Tuusulan työpaikkamurhasta syytetty mies oli mielentilatutkimuksen mukaan tekoaikaan syyntakeeton, eli ei ymmärtänyt tekoaan, Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta kerrotaan. Murhasyytteen käsittely jatkui tänään oikeudessa mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen.

39-vuotias syytetty on tunnustanut iskeneensä työtoveriaan teräaseella 18 kertaa työpaikan parkkipaikalla viime vuoden marraskuussa. Käräjäoikeus antaa ensi viikon torstaina tuomion, jossa se ottaa kantaa miehen rikosnimikkeeseen ja mahdolliseen rangaistukseen. Syyntakeettomaksi katsotut päätyvät yleensä tahdosta riippumattomaan hoitoon.

Mielentilatutkimuksen tuloksesta kertoi aiemmin MTV:n uutiset.

Syyttäjä: Teko tuli uhrille täyten ä yllätyksenä

Syyttäjä on vaatinut miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Mies on kiistänyt murhasyytteen ja katsoo syyllistyneensä asiassa tappoon.

Syytetty hyökkäsi uhrin, 60-vuotiaan miehen kimppuun illalla työpäivän päätteeksi, kun uhri oli autonsa luona tekemässä lähtöä kotiin. Uhrilla ei ollut puolustautumisvammoja, mikä syyttäjän mukaan kertoo siitä, että teko tuli uhrille täytenä yllätyksenä.

– Ottaen huomioon teräaseen lyöntien lukuisuus ja voimakkuus, lyöntien kohdistuminen hengenvaarallisille alueille sekä (uhrin) vartalon etupuolelle että selkäpuolelle, lyöntien väistämättä aiheuttama erityisen suuri tuska (uhrille) ennen tämän kuolemaa sekä teon osoittama sitkeä surmaamispyrkimys, on rikos tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, syyttäjä kirjoitti haastehakemuksessaan.

Miehen puolustuksen mukaan teko ei ollut suunnitelmallinen, vaan tapahtui hetken mielijohteesta.

– Kyse on nimenomaan voimakkaasta ärsytystilasta, joka on laukaissut surmaamisen. Näin ollen tekoa ei voida pitää vakaasti harkittuna, miehen vastauksessa käräjäoikeudelle kirjoitettiin.

Poliisikuulusteluissa mies kertoi, että häntä oli kiusattu työpaikalla ja että uhri oli "naureskellut" hänelle tekopäivänä. Miehen työtovereiden mukaan mies oli kuitenkin itse se, joka ei halunnut olla kenenkään kanssa tekemisissä. Työntekijät kertoivat myös, ettei mies suostunut ottamaan neuvoja vastaan, vaikka ei tahtonut selvitä työtehtävistään.