Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin 18 kuollut moskeijaräjähdyksessä Afganistanissa

Afganistanissa ainakin 18 ihmistä on kuollut ja 23 loukkaantunut moskeijassa tapahtuneessa voimakkaassa räjähdyksessä, viranomaislähteet kertovat.

Räjähdys tapahtui tänään Heratin kaupungissa maan länsiosassa.

Kuolleiden joukossa kerrotaan olevan vaikutusvaltainen imaami, joka vaati aiemmin tänä vuonna teloitustuomioita Taleban-hallinnon vastustamisesta.

Mikään ryhmittymä ei ole toistaiseksi ilmoittautunut olevansa räjähdyksen takana.

Pommi-iskujen määrä on vähentynyt merkittävästi Afganistanissa sen jälkeen, kun Taleban nousi valtaan noin vuosi sitten. Viime kuukausina Afganistanissa on kuitenkin tapahtunut useita pommi-iskuja.

Elokuun puolivälissä Kabulissa tehdyssä iskussa moskeijaan kuoli ainakin 21 ihmistä.

Monet Afganistanin viimeaikojen iskuista on ottanut nimiinsä äärijärjestö Isis, jonka iskut ovat kohdistuneet enimmäkseen vähemmistöryhmiin, kuten shiia- ja suufimuslimeihin sekä sikheihin.

Vaikka sekä Isis että Taleban ovat taustaltaan sunnimuslimijärjestöjä, niillä on syviä ideologisia erimielisyyksiä. Taleban-hallinto väittää nujertaneensa Isisin Afganistanissa, mutta Isistä pidetään isoimpana turvallisuusuhkana Taleban-hallinnolle.