Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Neste selvittää raakaöljyyn perustuvan jalostuksen lopettamista Porvoossa

Öljy-yhtiö Neste ilmoittaa käynnistävänsä strategisen selvityksen raakaöljyyn perustuvan jalostuksen lopettamisesta Porvoon jalostamolla ja jalostamon siirtymästä uusitutuvien ja kiertotaloustuotteiden tuotantoon.

Tavoiteltu muutos johtaisi raakaöljyn jalostamisen päättymiseen Porvoossa 2030-luvun puolivälissä.

Muutos alkaisi uusiutuvien ja kiertotalousraaka-aineiden sekä fossiilisten raaka-aineiden yhteisprosessoinnilla ja voisi myöhemmässä vaiheessa jatkua olemassa olevien jalostamoyksiköiden muuttamisella uuteen käyttöön.

Neste ilmoittaa jatkavansa myös aktiivisesti vihreän vedyn mahdollisuuksien tutkimista Porvoon jalostamollaan.

– Nesteen kasvustrategia keskittyy uusiutuviin ja kiertotalousratkaisuihin. Toimintomme Porvoossa muodostavat joustavan ja suuren kokoluokan perustan, joka voi kasvaa tärkeäksi tuotantokeskukseksi uusiutuvien ja kiertotaloustuotteiden liiketoiminnallemme, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus tiedotteessa.

Suunnitellun laajuinen muutos tulisi yrityksen mukaan vaatimaan merkittäviä investointeja tulevan vuosikymmenen aikana ja niistä tehtäisiin erilliset investointipäätökset suunnittelun edetessä.

Neste kertoo suunnitellusta muutoksesta riippumatta varmistavansa myös jatkossa fossiilisten polttoainetuotteiden saatavuuden asiakkailleen.