Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yliopistollisessa sairaalassa työskennellyttä lääkäriä syytetään törkeästä kuolemantuottamuksesta

Kuopion yliopistollisen sairaalan entistä lääkäriä syytetään törkeästä kuolemantuottamuksesta. Asian käsittely alkaa tänään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Törkeästä kuolemantuottamuksesta voidaan tuomita vähimmillään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta vankeutta. Siihen katsotaan syyllistyneen, jos aiheuttaa toisen kuoleman törkeällä huolimattomuudella.

Syytetty on alle nelikymppinen mies, joka Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin mukaan työskenteli sairaalassa vuosia sitten. Syytteen alaisista tapahtumista on sairaanhoitopiirin mukaan yli viisi vuotta.

Jutun syyttäjä ei kommentoi asiaa haastehakemuksen ollessa vielä salainen. Sairaanhoitopiiri ei kommentoi tapahtunutta tarkemmin, sillä se liittyy potilaaseen.

– Asiasta on aikanaan tehty perusteellinen sisäinen selvitys ja annettu sen pohjalta myös lausunto Valviralle, kertoo STT:lle sähköpostitse sairaanhoitopiirin johtaja Heikki Miettinen.

Syytetyn lääkärin lisäksi sairaanhoitopiirin kuntayhtymä on asiassa vastaajana.