Jyväskyläläinen mäyrä päätyi supikoirille tarkoitetusta loukusta jyväskyläläisen Mikko Vesterisen ruokalautaselle. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.
Mäyrä päätyi lihapataan.
– Pyöräytys pannussa, porkkanaa, sipulia, pippuria, laakerinlehtiä ja katajanmarjoja. Mahdollisen trikiinin takia liha pitää kypsentää hyvin, Vesterinen kuvaili valmistusprosessia HS:lle.
Reippaan kymmenen kilon painoisesta eläimestä päätyi syötäväksi yli kaksi kiloa lihaa.
– Se maistui jonkin verran karhulta, voimakas riistan maku, ilman erityisempää ominaismakua.
Kallon Vesterinen otti muistoksi kokoelmaansa kauriin, näädän, rusakon, supikoiran ja ketun rinnalle.
Vesterisen mukaan kokeilu on kertalaatuinen, eikä hän pyydä eläviä olentoja huviksi.
– Jatkossa harmittomat mäyrät saavat puolestani jatkaa kulkemistaan.
Mäyrä on Suomessa vapaasti pyydettävä riistalaji. Sitä ei tarvitse kuitenkaan metsästää aktiivisesti.