Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orion poistumassa Venäjältä ensimmäisenä länsimaisena lääkeyhtiönä – markkinajohtaja reumalääkkeissä

Suomalainen lääkeyhtiö Orion Oyj jättää kokonaan Venäjän markkinan, kertovat venäläislehdet.

Venäläislehtien mukaan Orion on ensimmäinen länsimainen lääkeyhtiö, joka jättää kokonaan Venäjän markkinan.

Orion Pharma on toiminut 15 vuotta Venäjällä. Vedomostin lähteen mukaan Orion on Venäjällä markkinajohtaja esimerkiksi nivelreumalääkkeessä, jossa sillä on 82 prosentin markkinaosuus.

Orionilla on ollut myös astma-, syöpä-, ja hepatiittilääkkeitä, joilla on ollut merkittävää kysyntää Venäjän markkinoilla.

Orionin Venäjän liikevaihto kasvoi venäläislehden mukaan viime vuonna peräti 45 prosenttia. Vedomostin mukaan Venäjä on liikevaihdoltaan Orionin toiseksi suurin markkina heti Suomen jälkeen.

– Huolimatta siitä, että markkinamme on Suomelle erittäin mielenkiintoinen, taloussuhteet ovat poikki. Sotilaallisen erikoisoperaation alettua suomalaiset yritykset ovat alkaneet poistua aktiivisesti Venäjän markkinalta, Vedomostin analyytikkolähde sanoo.

Venäläislähteiden mukaan Orionin venäläisyhtiö on aloittanut selvitystilan ja se on tarkoitus sulkea vielä ennen vuodenvaihdetta. Lähteiden mukaan venäläisiä työntekijöitä irtisanotaan parhaillaan.

Venäjän lain mukaan lääkkeiden tuotannon keskeyttämisestä ja lopettamisesta on ilmoitettava viranomaisille vähintään vuosi etukäteen. Vedomostin lähteiden mukaan Orion ei ole tehnyt tällaista ilmoitusta.

Vedomost on kysynyt asiaa Orionilta sekä Suomesta että Venäjän toimistosta, mutta ei ole saanut vastausta.

Uutissuomalainen kysyi asiaa Orionin viestinnästä, mutta ei ole saanut vastausta.

Länsimaiset tuotteet ja tuotemerkit ovat olleet suosittuja Venäjällä, sillä niitä pidetään laadukkaina.

Venäläiset ovat usein valmiita maksamaan enemmän esimerkiksi suomalaistuotteista. Maassa on paljon myös väärennöksiä suomalaistuotteista.

Länsimaiset yritykset ovat kehittäneet yritysten johtamista Venäjällä. Ne ovat hoitaneet palkka- ja muut asiat luotettavasti.

Venäläiset ovat hakeutuneet mielellään länsimaisten yritysten palvelukseen.

Keväällä Venäjä uhkasi, että mikäli yritykset poistuvat äkillisesti Venäjän markkinalta, niiden paikallinen johto joutuu Venäjällä oikeudelliseen vastuuseen asiassa.

Monet länsiyritykset ovat halunneet suojella ja huomioida venäläishenkilöstöään poistuessaan Venäjältä.

Yritykset poistuvat Venäjältä, koska maa hyökkäsi Ukrainaan.