Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yle: Fingrid jättää perimättä 300 miljoonaa euroa sähkönjakelufirmoilta – Asiakkaiden on turha odottaa alennuksia

Sähkönjakeluyhtiöt eivät aio alentaa asiakkaidensa kuukausilaskuja, vaikka kantaverkkoyhtiö Fingrid jättää niiltä perimättä yhteensä 300 miljoonaa euroa.

Asiasta uutisoineen Ylen mukaan muhkeita voittoja kerännyt Fingrid ei peri sähkönjakeluyhtiöiltä kantaverkkomaksuja ensi joulukuussa eikä puolen vuoden ajalta ensi vuonna.

Ylen mukaan Suomen suurin sähkönjakeluyhtiö Caruna säästää Findgridin tempauksen ansiosta noin 45 miljoonaa euroa.

Ylen mukaan Carunan varatoimitusjohtaja Noora Neilimo-Kontio varoittaa kuitenkin, että asiakkaiden on turha odottaa alennuksia omiin kuukausilaskuihinsa.

Neilimo-Kontio perustelee asiaa sillä, että esimerkiksi sähkölinjojen rakentaminen on kallistunut vuodessa kolmetoista prosenttia.

– Kantaverkkomaksut ovat jakelumaksusta meidän kulupotista noin kymmenen prosenttia. Muissa kustannuksissa eli siinä 90 prosentissa on tapahtunut merkittävää kustannuskasvua, Neilimo-Kontio sanoo Ylelle.

Moni muu suuri sähkönjakeluyhtiö viestitti Ylelle samoin kuin Caruna.

Esimerkiksi Tampereen, Kymenlaakson, Vantaan ja Järvi-Suomen sähköverkkoyhtiöt totesivat, että Fingridin antama alennus vain vähentää asiakashintojen korotuspainetta.

Juttua muokattu 25.10. kello 11.35: Poistettu sitaattimerkit otsikosta ja jutun keskeltä lauseesta "asiakkaiden on turha odottaa alennuksia omiin kuukausilaskuihinsa", sillä kyseessä ei ole suora sitaatti.