Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kiuru pyytänyt THL:lta selvityksen koronarokotuksia ja hybridi-immuniteettitutkimusta koskevasta uutisesta

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoo Twitterissä pyytäneensä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) selvityksen Ilta-Sanomien koronarokotuksia ja hybridi-immuniteettitutkimusta käsittelevästä uutisesta.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan monet asiantuntijat epäilevät, että THL:ssa hybridi-immuniteettitutkimus ja rokotussuositus olisivat sekoittuneet keskenään. Lisäksi he epäilevät, että hybridi-immuniteettitutkimuksen takia rokotussuosituksia ei laajenneta muun maailman tavoin, Ilta-Sanomat kirjoittaa.

Suomi on lehden mukaan tällä haavaa ainoa Euroopan unionin maista, joka ei rokota sote-henkilöstöä tehosteannoksin eli neljännellä rokotteella.

Jutun mukaan erityistä pohdintaa aiheuttaa se, että rokotussuosituksia antavat samat henkilöt, jotka tekevät myös hybridi-immuniteettitutkimusta.

Tiistaina THL kertoi, että tuoreen meta-analyysin mukaan sairastettu koronatauti yhdessä koronarokotteiden kanssa tuottaa voimakkaimman ja pitkäkestoisimman suojan vakavaa koronatautia vastaan.

Kiuru on sen sijaan Iltalehden ja Ylen haastatteluissa kannattanut neljänsien rokoteannosten tarjoamista hoitajille ja ylipäätään terveille työikäisille.