Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maan etelä- ja keskiosiin luvassa poikkeuksellisen lämmintä säätä – tuulivaroitukset voimassa osassa maata

Tänään on luvassa poutaista ja aurinkoista säätä suureen osaan maata. Maan etelä- ja keskiosiin on luvattu poikkeuksellisen lämmintä.

– Ollaan laajasti noin 12 asteen paikkeilla ja päästään ehkä jopa 14 lämpöasteeseen maan lounaisimmassa päässä. Se on todella lämmintä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen.

Kelejä voivat kuitenkin häiritä kovat tuulenpuuskat. Luoteesta saapuu kovia tuulia, jotka iskevät Keräsen mukaan varsinkin maan keskiosiin.

– Tuulenpuuskat voivat nousta 15–20 metriin sekunnissa. Etelässä ei tuule kuitenkaan yhtä paljon kuin Suomen keskiosissa, Keränen sanoo.

Maan pohjoisosissa voi tulla Keräsen mukaan lumi- ja vesikuuroja.

Lauantaille on annettu Keräsen mukaan tuulivaroituksia kaikille merialueille sekä maan keski- ja itäosiin. Varoitukset jatkuvat ainakin kello yhdeksään asti illalla.

Lämpötilat kääntyvät huomenna laskuun

Sunnuntaille ei ole luvattu enää yhtä korkeita lämpötiloja kuin lauantaina. Maan etelä- ja keskiosissa lämpötilat liikkuvat nollan ja kahdeksan plusasteen välillä. Sen sijaan maan pohjoisosissa liikutaan muutaman pakkasasteen paikkeilla.

Sää jatkuu sunnuntaina kuitenkin poutaisena suuressa osassa maata. Lapissa voi esiintyä heikkoja sateita.

– Sunnuntaina ei ole myöskään kovia tuulia, sillä maahan saapuu korkeapaine lounaasta, Keränen sanoo.

Sunnuntaille ei ole näillä näkymin luvassa varoituksia.