Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

HS: Mies raahasi koiraa pyöränsä perässä – tilanteeseen puuttunut sivullinen pahoinpideltiin

Mies kytki Kauhavalla koiran pyöränsä perään ja alkoi raahata koiraa katuja pitkin.

Helsingin Sanomat (HS) kertoo tapauksesta, jonka seurauksena koiran jokaisen tassun polkuanturat olivat vereslihalla eikä koira pystynyt enää kävelemään.

HS:n mukaan koiran raahaaminen keskeytyi vasta siinä vaiheessa, kun sivulliset puuttuivat asiaan.

Sivullinen nainen yritti ottaa mieheltä koiraa pois, jolloin mies pahoinpiteli naista. Hän retuutti naista vaatteista, kiskoi koiran hihnaa naisen kädestä ja yritti lyödä.

Teko tapahtui Kauhavalla huhtikuussa 2021. Helsingin Sanomat kirjoittaa, että nyt selvitetään sitä, onko kyseessä törkeä vai perusmuotoinen eläinsuojelurikos.

Korkein oikeus on myöntänyt jutussa valitusluvan. Käräjäoikeudessa 41-vuotias mies oli saanut tuomion vain perusmuotoisesta eläinsuojelurikoksesta.

HS:n mukaan mies on alentuneesti syyntakeinen, mikä leikkasi hänen tuomiostaan neljänneksen. Mies sai alemmissa oikeusasteissa viisi kuukautta ehdollista vankeutta. Hänet tuomittiin myös naisen pahoinpitelystä. Rangaistus tästä sisältyi ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi mies tuomittiin pitkään eläintenpitokieltoon.

HS kirjoittaa, että tuomion saanut mies kiisti syytteen koiran retuuttamisesta ja muustakin huonosta kohtelusta. Hän sanoi koiran polkuanturoiden menneen haavoille, kun he olivat lenkkeilleet asfaltilla.