Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ilmastopaneelin Ollikainen Ylellä: Suomen metsät voivat muuttua päästölähteiksi jo hakkuiden nykymäärillä

Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen varoittaa, että Suomen metsät voivat muuttua hiilinieluista päästölähteiksi nykyisillä hakkuumäärillä. Hänen mukaansa näin voi käydä, jos hakkuut Suomessa jatkuvat suurempina kuin 75 miljoonaa kuutiometriä vuosittain.

Ollikainen kommentoi Suomen metsähakkuita ja YK:n Egyptissä pidettävää ilmastokokousta Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Ilmastopaneelin puheenjohtaja lisäsi, että Suomen tilanne muuttuu vielä pahemmaksi, jos puun tuontia Venäjältä korvataan hakkuilla Suomessa. Tällöin hakkuiden määrä nousisi meillä arviolta 90 miljoonaan kuutiometriin vuositasolla.

YK:n ilmastokokousta Egyptissä on jatkettu sen suunniteltua kestoa pitemmäksi.

Egyptin kokouksesta perjantaina saapunut Ollikainen katsoo, että kokousta on jouduttu jatkamaan kahdesta pääsyystä. Ensimmäinen on se, että sopua ei ole löytynyt ilmastonmuutoksen vahinkojen ja menetysten korvaamisesta kaikkein haavoittuvimmille valtioille. Toinen syy on se, että hänen mukaansa on havaittavissa selvää jarruttamista sen suhteen, että ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi 1,5 asteeseen tehtäisiin työtä.