Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joka kolmas suomalainen ei tule palkallaan toimeen, kertoo Oikotie

Noin kolmannes suomalaisista ei tule toimeen saamallaan palkalla, selviää Oikotien tekemästä kyselytutkimuksesta. Inflaation aiheuttama elintason lasku on johtanut pelkästään syys-marraskuussa siihen, että 17 prosenttia kyselyn vastaajista on pyytänyt palkankorotusta. 43 prosenttia vastaajista aikoo tehdä näin ensi vuonna.

Vain 28 prosenttia vastaajista ei ole vähentänyt syksyn aikana rahankäyttöään, kun 42 prosenttia kertoo vähentäneensä esimerkiksi vaatteisiin, sisustukseen, elektroniikkaan ja harrastuksiin käyttämänsä rahan määrää. Autoiluun käytettyä rahaa on vähentänyt 38 prosenttia suomalaisista.

Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaan mukaan suurin osa suomalaisten palkankorotuksista annetaan pyytämättä.

– Työnantajien kannattaa silti huomioida laaja halu niihin. Korotuspyyntöihin ei tietenkään tarvitse vastata myöntävästi, mutta kieltäytyminen väistämättä synnyttää motivaatiota työpaikkojen vaihtamiseen. Kun jopa 43 prosenttia suunnittelee palkankorotustoivetta, massa on varsin suuri.