Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ainakin kuusi kuollut joukkoampumisessa yhdysvaltalaisessa Walmart-myymälässä

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut joukkoampumisessa Walmart-myymälässä Virginian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Poliisin mukaan myös epäilty ampuja on kuollut, mutta poliisi ei tarkenna, miten tämä kuoli.

– Chesapeaken poliisi vahvistaa seitsemän kuolemantapausta, mukaan lukien ampuja, viime yön ampumisesta Walmartissa, kaupunki vahvisti Twitterissä.

Paikalle saapuneet poliisit löysivät useita kuolleita ja loukkaantuneita, kertoi Chesapeaken poliisilaitoksen edustaja Leo Kosinski toimittajille tapahtumapaikalla aikaisemmin.

– Uskomme, että kyseessä on yksi ampuja ja että tämä ampuja on kuollut, hän sanoi.

Ensimmäiset hätäpuhelut soitettiin Chesapeaken kaupungissa noin kello kymmeneltä tiistai-iltana, kun myymälä oli vielä auki. Chesapeake sijaitsee noin 240 kilometriä kaakkoon Yhdysvaltain pääkaupungista Washingtonista.

Tänä vuonna jo yli 600 joukkoampumista

Joukkoampuminen tapahtui vain paria päivää ennen Yhdysvalloissa tällä viikolla vietettävää kiitospäivää. Paikalliset tiedotusvälineet kertoivat myymälän olleen kiireinen juhlaostoksilla olevien asiakkaiden takia.

– Olemme järkyttyneitä tästä traagisesta tapahtumasta, Walmart sanoi keskiviikkoaamuna julkaisemassaan lausunnossa.

Tänä vuonna Yhdysvalloissa on tapahtunut yli 600 joukkoampumista, kertoo Gun Violence Archive -sivusto. Sen mukaan lähes 40 000 ihmistä on kuollut aseväkivallan takia.

Viime viikonloppuna viisi ihmistä kuoli ja liki 25 haavoittui, kun nuori mies avasi tulen Coloradon osavaltiossa sijaitsevassa yökerhossa. Verilöyly tapahtui Colorado Springsin kaupungissa sijaitsevassa Club Q -yökerhossa, jossa juhlijat viettivät ilmeisesti kansainvälistä transihmisten muistopäivää. Teemapäivänä muistetaan väkivallan vuoksi kuolleita transihmisiä.