Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi on tavoittanut etsimänsä todistajan postinjakajan murhatutkinnassa – havaintoja pyydetään yhä matalalla kynnyksellä

Poliisi pyytää edelleen havaintoja, jotka voivat liittyä Vantaan Myyrmäessä tapahtuneeseen postinjakajaan kohdistuneeseen henkirikokseen. Vihjeitä on poliisin mukaan tullut kiitettävästi, mutta niitä pyydetään edelleen ilmoittamaan matalalla kynnyksellä.

Poliisi on tavoittanut roskakatoksella käyneen henkilön, jota aiemmin pyydettiin ilmoittautumaan. Häntä on poliisin mukaan kuultu todistajana ja hän on kertonut nähneensä yöllä pihalla mustiin pukeutuneen henkilön.

Nuori lehtiä jakanut nainen joutui toissa viikolla torstain vastaisena yönä vakavan väkivallan uhriksi. Hän sai hyökkäyksessä erittäin vakavia vammoja ja kuoli myöhemmin sairaalassa.

"Kaikki mahdollisuudet pidetään avoimena"

Epäiltynä naisen murhasta vangittiin ensin 23-vuotias mies. Lauantaina poliisi kuitenkin vapautti hänet, sillä edellytyksiä vangitsemiselle ei enää ollut.

– Mitä suurimmalla todennäköisyydellä näyttää siltä, ettei hänellä ole mitään tekemistä asian kanssa. Edelleen jatkamme hänen illan tekemistensä selvittämistä, mutta lähinnä poissulkevassa mielessä. Vahvasti näyttää siltä, ettei hän liity asiaan millään tavalla, sanoo tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä STT:lle.

Hänen mukaansa miehen epäilemiselle oli aluksi "erinomaiset perusteet". Perusteet ovat salassa pidettävää tietoa, mutta Tyynelä sanoo, että esimerkiksi miehen pukeutuminen oli yksi epäilyä tukeva syy.

Tyynelä ei kommentoi, onko poliisilla uusi epäilty. Hänen mukaansa ei voida vielä sanoa, oliko kyseessä sattumanvarainen väkivallanteko vai oliko sillä jokin motiivi.

– Kaikki mahdollisuudet pidetään avoimena.

Havainnoista on pyydetty ilmoittamaan sähköpostitse vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse 050 399 9026.