Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ladattavien autojen osuus nousi marraskuussa 46 prosenttiin ensirekisteröinneistä

Yhä useampi Suomessa rekisteröitävä uusi auto on ladattava tai täyssähköauto, kertoo Autoalan tiedotuskeskus. Marraskuun aikana ensirekisteröidyistä autoista yhteensä 46 prosenttia oli ladattavia. Täyssähköautoja oli liki 25 prosenttia ja ladattavia hybridejä reilut 21 prosenttia kaikista.

Tämän vuoden alusta laskien ladattavien autojen osuus on noin 37 prosenttia. Työsuhdeautoissa kehitys sähköiseen suuntaan on ollut samalla jaksolla vielä nopeampaa, ja niistä ladattavien osuus on jo noin puolet.

Kaikkiaan autokauppa on tänä vuonna jäämässä aneemiseksi, koska komponenttipula ja tuotannon pullonkaulat pidentävät toimitusaikoja edelleen. Tänä vuonna uusia henkilöautoja on marraskuun loppuun mennessä ensirekisteröity yhteensä 75 510. Viime vuoden luvuista jäädään miltei 18 prosenttia.

Rekisteröinnit ovat erilaisten pullonkaulojen takia jääneet pienemmiksi jo kesästä 2019 alkaen. Uusien autojen tilauskanta on edelleen moninkertainen normaaliin marraskuun tasoonsa nähden.

---

Muokattu otsikkoa ja jutun alkua klo 12.40: uusrekisteröinti-sanan tilalla sana ensirekisteröinti.