Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Noho Partners nosti arviotaan ravintolatoimintansa kannattavuudesta

Ravintolakonserni Noho Partners on antanut positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö uskoo liiketoimintansa kannattavuuden yltävän aiemmin arvioitua paremmaksi.

Noho Partners arvioi yhtiön koko vuoden liikevoittomarginaalin ylittävän 9,5 prosenttia. Aiempi arvio oli, että liikevoittomarginaali ylittää 8,5 prosenttia.

Toimitusjohtaja Aku Vikströmin mukaan kannattavuuden suotuisan kehityksen taustalla ovat muun muassa koronapandemian aikana tehdyt kehitystoimet sekä hyvä asiakaskysyntä.

– Yhtiön tuloskunto on historiallisen kovalla tasolla ja pandemian jälkeinen palautumisemme niin tulos- kuin tasepuolella on ylittänyt kaikki odotukset, Vikström sanoo tiedotteessa.

Liikevaihdon osalta Noho Partners pitää ohjeistuksensa ennallaan. Yhtiö arvioi, että liikevaihtoa kertyy tänä vuonna yli 300 miljoonaa euroa.

Kahtena edellisenä vuonna Noho Partnersin liiketulos jäi tappiolliseksi, kun koronapandemia kolhi ravintola-alaa.

Tänä vuonna Noho Partnersin liiketoiminta on sujunut huomattavasti paremmin. Marraskuussa yhtiö kertoi osavuosikatsauksessaan, että takana on "kaikkien aikojen ravintolakesä". Lisäksi yhtiö sanoi marraskuussa, että loppuvuoden näkymät ovat hyvät ja varaustilanne ylittää vuoden 2019 tason.

Noho Partners pitää ennallaan konsernin pitkän aikavälin ohjeistuksen. Tavoitteena on saavuttaa noin 400 miljoonan euron liikevaihto ja noin 10 prosentin liikevoittomarginaali vuoden 2024 aikana.

Noho Partners -konserniin kuuluvilla yhtiöillä on noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa.