Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lakko pysäyttänyt ambulansseja Englannissa ja Walesissa, kansalaisia varoitettu juopottelemasta

Englannissa ja Walesissa kymmenettuhannet sairaankuljetuksen ensihoitajat ja hätäkeskuspäivystäjät ovat tänään lakossa. Palkkakiistasta johtuvan työtaistelun vaikutukset vaihtelevat alueittain, mutta Britannian julkista terveydenhuoltoa hoitava NHS on varoittanut potilasturvallisuuden saattavan vaarantua, kertoo BBC.

Ambulanssien on kuitenkin vakuutettu saapuvan hätiin, jos kyse on välittömästä hengenvaarasta.

NHS:n lääkintäjohtaja Englannissa varoitti kansalaisia, ettei alkoholia pidä juoda nyt niin paljoa, että edessä olisi käynti ensiavussa. Tilannetta helpottamaan on myös määrätty satoja sotilaita, jotka hoitavat kiireettömämpiä potilaskuljetuksia.

Esimerkiksi Lontoon alueella käytössä on tänään noin 200 ambulanssia tavallisen runsaan 400:n sijasta. Suurin osa niistä on liikkeellä sotilaiden voimin.

Suomen Lontoon-suurlähettiläs Jukka Siukosaari arvioi viime viikolla STT:lle, että Britanniassa on meneillään suurin lakkoaalto ainakin vuosikymmeneen. Terveydenhuollon lisäksi maassa on lakkoiltu myös rautateillä, opetusalalla ja postissa.