Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sammutustyöt Joensuun viimeöisen kerrostalopalon jäljiltä ovat päättyneet, poliisi tutkii palon syttymissyytä

Viime yönä Joensuun keskustassa Suvantokadulla syttyneen kerrostalopalon jälkisammutustyöt ovat päättyneet, kertoo Pohjois-Karjalan pelastuslaitos.

Pelastuslaitoksen mukaan Suvantokatu avataan liikenteelle iltapäivän aikana. Jälkivartiointi jatkuu seuraavien vuorokausien ajan.

Itä-Suomen poliisi tutkii palon syttymissyytä yhdessä pelastuslaitoksen kanssa. Poliisin mukaan tässä vaiheessa ei voida sulkea pois sitä vaihtoehtoa, että palo on tahallaan sytytetty.

– Suurin syy, miksi tällä tavalla on tiedotettu, on se, ettei mitään voida sulkea pois, koska ei ole vielä päästy tekemään tutkintaa. Kaikki tutkintalinjat on pidetty avoinna, rikoskomisario Petri Tirronen kertoi STT:lle puolenpäivän jälkeen.

Poliisi on pyrkinyt puhuttamaan osaa talon asukkaista sekä havaintojen ilmoittajia. Oleellisia havaintoja, joiden perusteella voitaisiin sanoa rikoksen tapahtuneen, ei kuitenkaan Tirrosen mukaan ole tullut poliisin tietoon.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista, jos on nähnyt tai kuullut ylimääräistä liikettä Suvantokatu 10:n porraskäytävissä, ullakolla tai talon välittömässä läheisyydessä ennen kello kolmea yöllä tai jos tietää jotain muuta kyseisestä palosta. Havainnoista voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Osa pääsee palaamaan koteihinsa jo tänään

Tulipalo syttyi perjantain vastaisena yönä kerrostalon ullakkovarastossa ja kattorakenteissa. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman ennen aamukolmea.

Pelastuslaitoksen ensimmäisten yksiköiden saapuessa onnettomuuspaikalle kerrostalon katon räystäiden alta näkyivät liekit katutasolle saakka. Ullakkokerroksessa syttynyt palo saatiin pelastuslaitoksen mukaan kuitenkin nopeasti hallintaan ja sammumaan aamutuntien aikana.

Ensihoito tarkisti 14 savukaasulle altistunutta ihmistä. Kukaan ei loukkaantunut tai kuollut palossa.

Kerrostalosta evakuoitiin yhteensä 22 ihmistä, joista kaksi pelastettiin nostolava-autolla parvekkeelta. Loput evakuoitiin rappukäytävän kautta.

Asukkaita evakuoitiin hotelli Kimmeliin, jonne kaikille asukkaille on järjestetty tilapäismajoitus kolmen vuorokauden ajaksi. Tilapäismajoituksen jälkeen asuntoja järjestää Joensuun kaupunki. Asukkaille on pelastuslaitoksen mukaan tarjottu niin henkistä kuin materiaalista tukea.

Tulipalorakennuksessa on kaikkiaan 38 asuntoa. Suvantokadun puoleiset rappukäytävät kärsivät eniten vesi- ja savuvahinkoja ja niiden asunnot ovat pelastuslaitoksen mukaan tällä hetkellä asuinkelvottomia. Kauppakadun puoleisiin asuntoihin asukkaat pääsevät palaamaan tänään.