Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leningrad Cowboysin taustayhtiö jätti yrityssaneeraushakemuksen

Rockyhtye Leningrad Cowboysin taustayhtiö on jättänyt Helsingin käräjäoikeuteen yrityssaneeraushakemuksen. Hakemus on jätetty viime perjantaina, ilmenee STT:n pyytämistä asiakirjoista.

Valtiokonttori haki marraskuussa Leningrad Cowboys Ltd Oy:tä konkurssiin maksamattomien velkojen takia, joita valtiokonttori oli yrittänyt periä syksyn aikana. Velkojen taustalla on tuotekehityslaina, jonka Tekes eli nykyinen Business Finland myönsi yhtiölle vuonna 2012 pelikehitykseen. 1,6 miljoonan euron lainasta on maksettu yhtiölle noin miljoona euroa. Laina-aika oli seitsemän vuotta.

Leningrad Cowboysin omistaa muusikko Sakari "Sakke" Järvenpää.

Tötterökampauksista tunnettu Leningrad Cowboys perustettiin vuonna 1987, ja vuonna 1993 yhtye keräsi yhdessä Puna-armeijan kuoron kanssa kymmeniätuhansia kuulijoita konserttiin Helsingin Senaatintorille.

Leningrad Cowboys esiintyi usein Puna-armeijan kuoron kanssa, ja esiintymistahti hiipui sen jälkeen kun suurin osa kuoron jäsenistä kuoli lento-onnettomuudessa vuonna 2016. Yhtyeen talouteen ovat sen jälkeen iskeneet myös koronarajoitukset ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa.

Yrityssaneerauksen tarkoituksena on mahdollistaa yrityksen liiketoiminnan tervehdyttäminen.