Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nainen ja mies kiristivät muusikko Remu Aaltoselta Cadillac Escalade -auton ja vaativat tätä maksamaan 60 000 euroa

Helsingin hovioikeus tuomitsi keskiviikkona naisen ja miehen vankeuteen muusikko, Hurriganes-legenda Henry "Remu" Aaltosen kiristämisestä. Rikos tapahtui lokakuussa 2018 Helsingissä.

Oikeuden mukaan kaksikko meni Aaltosen asunnolle ja pakotti tämän luovuttamaan 45 000 euron arvoisen Cadillac Escalade -henkilöautonsa ja allekirjoittamaan autoa koskevan luovutussopimuksen. Lisäksi he vaativat Aaltosta maksamaan 60 000 euroa. Vaatimuksia tehostettiin uhkailemalla.

Tuomion mukaan kiristys liittyi rikosepäilyyn, josta syyttäjä oli tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen. Aaltosen allekirjoittama sopimus koski oikeuden mukaan väitetyn rikoksen hyvittämistä.

Käräjillä kaksikko oli tuomittu törkeästä kiristyksestä. Hovissa he vaativat syytteidensä hylkäämistä. Kumpikin kiisti uhanneensa Aaltosta, ja he sanoivat tämän luovuttaneen auton ja rahasumman vapaaehtoisesti. Oikeus ei pitänyt kertomusta uskottavana.

– Asiassa on esitetty riittävän vahva näyttö siitä, että Aaltosta on sanallisesti uhattu, vaikka uhkausten tarkka sanamuoto ja sisältö onkin jäänyt selvittämättä, tuomiossa sanotaan.

Vankeus tuomittiin ehdottomana

Hovi tuomitsi naisen ja miehen törkeän tekomuodon sijaan perusmuotoisesta kiristyksestä.

Naisen esitutkinnassa antama, mutta sittemmin peruuttama kertomus puhui oikeuden mukaan vahvasti sen puolesta, että Aaltosta on uhattu ja että uhkauksen vuoksi tämä suostui toimimaan kaksikon vaatimusten mukaisesti. Oikeuden mukaan nainen ei esittänyt järkevää selitystä kertomuksensa muuttamiselle.

Esitutkinnassa Aaltonen kertoi miehen sanoneen, että hän saa kuulan otsaan ja että "revitään se sydän irti".

Naista ja miestä syytettiin myös törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Hovi hylkäsi syytteen, sillä asiassa ei ollut näyttöä siitä, että he olisivat oikeudettomasti tunkeutuneet Aaltosen asuntoon.

Miehen tuomio oli yhdeksän kuukautta ja naisen viisi kuukautta vankeutta. Rangaistukset tuomittiin ehdottomana, sillä kummatkin oli tuomittu aiemmin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Tuomiosta uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat.