Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Opetusministeri Andersson: Ylimitoitettu voimankäyttö vakava ongelma, työntekijöiden perehdytys ja koulutus tulisi järjestää vartiointiyrityksissä huolella

Opetusministeri Li Andersson (vas.) kertoo pitävänsä Ison Omenan kuolemantapausta järkyttävänä. Ministeri kommentoi asiaa Twitter-tilillään sunnuntaina.

Anderssonin mukaan on äärimmäisen tärkeää, että tapahtumat tutkitaan perinpohjaisesti.

Andersson nosti esille myös aiemmin julki tulleen poliisitutkinnan järjestyksenvalvojien tekemistä pahoinpitelyistä pääkaupunkiseudulla.

– Mediatietojen perusteella kyse ei ole ollut yksittäistapauksista. On tärkeää, että nämä tapaukset tutkitaan perinpohjaisesti, hän tviittasi.

Andersson sanoi, että rekrytointikäytännöt, työntekijöiden perehdytys ja koulutus sekä sisäinen valvonta tulisi järjestää vartiointiyrityksissä huolella.

– On yrityksen vastuulla varmistaa, että jokainen työntekijä tietää oman valtansa rajat sekä vastuun. Valta-asemaa ei saa väärinkäyttää, hän jatkoi.

Opetusministerin mukaan on selvää, että koko alan toimintaa täytyy tarkastella kriittisesti, sillä valta käyttää voimakeinoja vaatii myös erityistä vastuuta.

Ylimitoitettu voimankäyttö ja väkivalta ovat Anderssonin mukaan erittäin vakava yhteiskunnallinen ongelma, jonka vakavuus olisi ymmärrettävä yritysten johdossa.

– Nyt tarvitaan konkreettisia toimia, joilla firmat varmistavat alan asiallisen toiminnan, Andersson linjasi.

Lauantaina vartijoiden kiinni ottama nainen kuoli voimankäyttötilanteessa Espoon Ison Omenan kauppakeskuksessa. Poliisi tutkii asiaa kuolemantuottamuksena.