Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

OP:n suuryritystutkimus: Laajentumishaluisten suuryritysten osuus romahtanut

Suomalaisten suuryritysten taloudellinen tilanne on vakaa, käy ilmi OP:n suuryritystutkimuksesta. Tutkimuksen tuloksissa korostuu OP:n mukaan kuitenkin turvallisuushakuisuus. Laajentumishaluisten suuryritysten osuus on romahtanut verrattuna viime vuoteen ja pandemian jälkeiseen optimismiin.

– Toiminnan laajentamiseen tähtäävien yritysten osuus on tippunut yli 15 prosenttiyksikköä ollen nyt enää viidennes vastaajista. Suuryrityksistä lähes puolet tähtää vuonna 2023 toiminnan ja tuottavuuden tehostamiseen laajentumisen sijasta. Toiminnan tehostamiseen keskittyvien yritysten osuus on viimeksi ollut yhtä korkea vuonna 2017, kertoo OP Yrityspankin toimitusjohtaja Katja Keitaanniemi tiedotteessa.

Tästä huolimatta investointeihin on kiinnostusta.

– Säästötoimista huolimatta yli 86 prosenttia suuryrityksistä kertoo olevansa valmis investoimaan nopeasti, jos kysynnän voidaan ennakoida kasvavan keskipitkällä aikavälillä, Keitaanniemi sanoo.

Keskiviikkona julkaistuun tutkimukseen vastasi lähes 200 ihmistä 139 suuryrityksestä, jotka ovat suomalaisia tai toimivat Suomessa. Vastaajayritysten yhteenlaskettu liikevaihto on viimeisimpien vahvistettujen tilinpäätöstietojen perusteella yli 204 miljardia euroa. Tutkimuksen aineisto kerättiin viime vuoden syksyllä. OP-ryhmä toteutti tutkimuksen yhdessä Aalto-yliopiston professorien perustama NIBS-ajatushautomon kanssa.