Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vaatimukset valheita vaalikampanjassaan lasketelleen kongressiedustajan erosta kasvavat Yhdysvalloissa – George Santos kieltäytyy edelleen eroamasta

Vaatimukset taustastaan valehdelleen kongressiedustajan George Santosin eroamisesta lisääntyvät Yhdysvalloissa. Nassaun piirikunnan, josta Santos valittiin, republikaanien johto vaati keskiviikkoiltana Santosia eroamaan välittömästi.

– Hän petti äänestäjiä ja häpäisi edustajainhuoneen. Hänen valheensa eivät olleet pelkkää kaunistelua. Hän ei ole tervetullut tähän republikaanien toimistoon, jyrisi alueen republikaanien puheenjohtaja Joseph G. Cairo uutiskanava CNN:n mukaan tiedotustilaisuudessa.

Santos itse kieltäytyi eroamasta kuultuaan uutisesta, eikä vastannut CNN:n lisäkysymyksiin.

Republikaanien valtakunnallinen johto ei myöskään suostunut vastaamaan kysymyksiin Santosin poliittisesta tulevaisuudesta.

Ero johtaisi uusintavaaliin vaalipiirissä

CNN:n republikaanien lähteistä hankkimien tietojen mukaan paikallistason vaatimuksilla tuskin on kuitenkaan suurta vaikutusta puolueen valtakunnalliseen johtoon. Santosin ero johtaisi uusintavaaliin vaalipiirissä, ja demokraateilla olisi suuret mahdollisuudet voittaa vaali, mikä kutistaisi entisestään republikaanien niukkaa enemmistöä edustajainhuoneessa.

Santos on myöntänyt valehdelleensa vaalikampanjansa aikana. Hän muun muassa väitti olleensa tunnettujen suuryhtiöiden palveluksessa, vaikka näin ei todellisuudessa ollut.

Santosin toimista on aloitettu kaksi tutkintaa, joissa selvitetään, onko hän syyllistynyt rikoksiin vaalikampanjansa aikana.