Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaiset tekee oman välikysymyksen valtion velkaantumisesta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä tekee hallitukselle oman epäluottamuslauseensa valtion julkisen talouden ongelmista ja velkaantumisesta. Perussuomalaiset ei ole mukana kokoomuksen välikysymyksessä aiheesta.

Perussuomalaisten tiedotteen mukaan kokoomuksen linja pikemminkin lisää julkisen talouden ongelmia kuin ratkaisee niitä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoo, että kokoomus itse oli ajamassa eduskunnassa läpi miljardeja maksaneen EU:n elvytyspaketin.

Perussuomalaiset lisäksi katsoo, että kokoomuksen ajamat uudet ilmastotoimet ovat kansantaloudellisesti haitallisia. Tavion mukaan kokoomuksen viimeisen neljän vuoden aikana eduskunnassa ajama EU- ja ilmastopolitiikka on heikentänyt julkisen talouden kestokykyä.

Perussuomalaiset kritisoi myös kokoomuksen maahanmuuttolinjaa.

– Kokoomus tarjoaa julkisen talouden lääkkeeksi työperäisen maahanmuuton merkittävää helpottamista kolmansista maista. Perussuomalaiset ei näe matalapalkkamaahanmuuton lisäämistä keinona tasapainottaa julkista taloutta, Tavio sanoo.