Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ukraina epäilee seitsemän ihmisen luovuttaneen koordinaatteja Venäjän joukoille – kiinni otettujen mahdollista osallisuutta Dnipron kerrostaloiskuun selvitetään

Ukraina sanoo ottaneensa kiinni seitsemän Venäjän agenttia, joita epäillään koordinaattien luovuttamisesta Venäjän joukoille.

Ukrainan turvallisuuspalveluiden mukaan kiinni otetut olisivat luovuttaneet Venäjälle kriittisen infrastruktuurin koordinaatteja iskujen toteuttamiseksi Dnipropetrovskin alueella Ukrainassa.

Venäjä teki viime lauantaina Dnipron kaupungissa kerrostaloon ohjusiskun, jossa kuoli kymmeniä siviilejä. Kiinni otettujen mahdollista osallisuutta iskuun selvitetään parhaillaan, ukrainalaisviranomaiset kertovat.

Venäjä väittää edenneensä etelässä

Venäjän armeija kertoo edenneensä Ukrainan eteläisellä rintamalla. Armeijan mukaan Venäjän joukot ovat vallanneet Lobkoven kylän joitakin kymmeniä kilometrejä Zaporizhzhjan kaupungin eteläpuolella.

Venäjän asettaman paikallisviranomaisen mukaan taistelut alueella ovat kiihtyneet. Viranomainen kertoi uutistoimisto Tassille, että Venäjän joukot lähestyvät myös Orihivin kaupunkia sen eteläpuolisilta kukkuloilta.

Ukrainan armeijan mukaan Venäjä on hyökännyt alueella yli 20 asutuskeskukseen, mutta ei kommentoinut mahdollista etenemistä.

Ukrainan etelärintamalla on ollut viime aikoina huomattavasti hiljaisempaa kuin idässä, jossa taistelut ovat keskittyneet Bahmutin kaupungin ympäristöön. Etelässä kumpikaan osapuoli ei ole edennyt merkittävästi sen jälkeen, kun venäläiset vetäytyivät Hersonista marraskuussa.

Ensimmäinen YK:n humanitaarinen saattue saapui Soledariin

YK kertoo humanitaarista apua välittävän saattueensa saapuneen sodan runtelemaan Soledarin kaupunkiin Donbassissa Itä-Ukrainassa.

YK:n humanitaarisen avun edustajan Jens Laerken mukaan kyseessä on ensimmäinen YK:n humanitaarinen saattue alueella sitten sodan alettua.

Ukrainan joukkojen on arvioitu suurella todennäköisyydellä vetäytyneen Soledarista. Kaupunkia valvovat nyt palkkasotilasyhtiö Wagnerin joukot ja Venäjän armeija.

Soledarin suolakaivoskaupungista käytiin pitkään raskaita taisteluja.

Brittitiedustelu: Wagner-ryhmästä tullut keskeinen osa Venäjän sotilaskampanjaa

Venäläisellä Wagner-palkkasotilasryhmällä on jopa 50 000 taistelijaa Ukrainassa, ja siitä on tullut keskeinen osa Venäjän sotilaskampanjaa, kerrotaan Britannian puolustusministeriön tiedustelukatsauksessa tänään.

Katsauksen mukaan Wagner-ryhmä rekisteröityi virallisesti Venäjällä loppuvuodesta ja ilmoitti ydintoiminnakseen johdon konsultoinnin. Yksityiset sotilasyhtiöt ovat edelleen laittomia Venäjällä.

Brittitiedustelun mukaan rekisteröityminen vahvistaa edelleen ryhmän julkista profiilia.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.