Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

FBI:n entinen johtava agentti sai syytteet Venäjälle asetettujen pakotteiden rikkomisesta

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisin FBI:n vastatiedusteluosastoa ennen johtanut Charles McGonigal on saanut syytteet muun muassa Venäjälle asetettujen pakotteiden rikkomisesta ja rahanpesusta. Häntä syytetään toimimisesta venäläisen oligarkin Oleg Deripaskan hyväksi.

Deripaska on ollut vuodesta 2018 lähtien Yhdysvaltojen pakotteiden alaisena, sillä hänellä katsotaan olevan läheiset suhteet Venäjän hallintoon. Deripaska sai syytteet Yhdysvalloissa viime syyskuussa yritettyään pakotteiden vastaisesti hankkia kahdelle lapselleen Yhdysvaltojen kansalaisuuden.

McGonigal osallistui FBI:n palveluksessa Deripaskaa ja muita oligarkkeja käsitteleviin tutkimuksiin. Hän jäi tehtävästä eläkkeelle vuonna 2018.

Rikoskumppanina entinen diplomaatti

Syyttäjien mukaan McGonigal toimi yhdessä entisen Venäjän ja Neuvostoliiton diplomaatin Sergei Shestakovin kanssa tarjotessaan palveluksia Deripaskalle. McGonigal ja Shestakov pidätettiin lauantaina New Yorkissa.

McGonigalia ja Shestakovia vastaan on nostettu yhteensä neljä syytettä, ja heidät voidaan tuomita jokaisesta syytteestä enintään 20 vuodeksi vankeuteen. Shestakov sai lisäksi syytteen väärien lausuntojen antamisesta viranomaisille, ja siitä hän voi saada enintään viiden vuoden vankeustuomion.