Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ongelmat Microsoftin palveluissa ovat ohi, yhtiö kertoo

Ongelmat tietotekniikkajätti Microsoftin palveluissa ovat ohi, yhtiö kertoo Twitterissä.

Yhtiön palveluissa oli tänään keskiviikkona teknisiä ongelmia maailmanlaajuisesti. Etenkin aasialaisilla ja eurooppalaisilla käyttäjillä kerrottiin olleen ongelmia esimerkiksi Outlook- ja Teams-palvelujen käytössä.

Aiemmin Microsoft kertoi, että ongelmien uskottiin liittyvän verkkomääritykseen.

Downdetector-verkkosivun mukaan eniten ongelmia Microsoftin ohjelmissa raportoitiin hieman ennen kello kymmentä aamulla. Alkuiltaan mennessä vikaraportit olivat sivustojen mukaan vähentyneet lähes ongelmia edeltävälle tasolle.

Microsoft tviittasi ongelmista ensimmäistä kertaa noin puoli kymmeneltä aamupäivällä Suomen aikaa. Yhtiö ei kuitenkaan arvioinut, kuinka kauan vian korjaaminen kestää tai kuinka moniin käyttäjiin sillä on vaikutusta. Microsoft 365 -palveluilla, joihin myös ongelmia kohdanneet Outlook ja Teams sisältyvät, on maailmanlaajuisesti yli 300 miljoonaa käyttäjää.

Aiemmin tässä kuussa Microsoft ilmoitti irtisanovansa 10 000 työntekijää. Irtisanomiset on tarkoitus toteuttaa maaliskuun loppuun mennessä.