Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yhdysvalloissa opettajaa ampuneesta kuusivuotiaasta varoitettiin – opettaja haastaa koulun oikeuteen

Alakoulun opettaja, jota kuusivuotias koululainen ampui aikaisemmin tässä kuussa Newport Newsin kaupungissa Virginiassa Yhdysvalloissa, aikoo haastaa koulun oikeuteen, kertoi hänen asianajajansa.

Opettaja Abigail Zwernerin asianajajan Diane Toscanon mukaan koulun johtoa oli varoitettu ampumispäivänä kolmeen eri otteeseen pojan väkivaltaisuudesta sekä siitä, että hänellä voi olla ase, mutta varoituksiin ei kiinnitetty huomiota.

Zwerner sai ampumisessa hengenvaaralliset vammat, mutta on nyt toipumassa. Hänellä on kuitenkin edessään vielä leikkauksia.

Poika tuskin saa ikänsä vuoksi syytteitä, mutta hänen vanhempansa voivat saada syytteet käsiaseen jättämisestä lapsen saataville. Vanhempien mukaan asetta säilytettiin turvallisesti.

Newport Newsin viranomaiset ilmoittivat myöhään keskiviikkona erottaneensa koulupiirin ylitarkastajan. Viranomaisten mukaan erottaminen ei liity tapaukseen, vaan syynä ovat "uudelleenjärjestelyt".